MATERIAALIPANKKI

Kerään tälle sivulle kirjoittamiani tekstejä harjoituksia, joiden olen huomannut olevan hyödyllisiä sekä itselleni että asiakkailleni. Materiaalit on tarkoitettu ensisijaisesti omien asiakkaideni matkan tueksi, mutta niistä saattaa olla hyötyä myös muille, ja samalla saat käsitystä siitä, minkälaisten teemojen ympärillä työskentely voi liikkua. Kokoelma on keskeneräinen, sillä lisäilen tänne sivuja sitä mukaa kun muilta töiltäni ehdin.

Käytäthän itsehoitomenetelmiä aina omalla vastuullasi ja kuulostellen. Jos kärsit vaikeista tai pitkäaikaisista ongelmista, hakeuduthan lääkärin vastaanotolle. Huomaa myös, että näillä sivuilla esitetyt näkökulmat ja harjoitteet edustavat ensisijaisesti omaa viitekehystäni sekä lähestymistapaani. Suosittelen lämpimästi tutustumaan myös Mielenterveystalon kattaviin materiaaleihin.

Näille sivuille saa aina linkittää, mutta ethän uudelleenjulkaise materiaalejani tai kirjoituksiani muualla ilman lupaani, kiitos. Ollaan reiluja toisillemme. :)

Tähän osioon kertyy tietoa lisääviä mutta myös työkaluja antavia artikkeleita ja harjoituksia, joiden avulla on helpompi ymmärtää miksi keho viestii ja yrittää saada huomiomme vaikeilla tunteilla, kehontuntemuksilla ja ajatuksilla, ja miten näiden usein ikävältä tuntuvien asioiden äärellä voisi toimia viisaasti ja rakentavasti.

Seuraavassa on kokoelma kehoa ja mieltä auttavia hengitysharjoituksia sekä liikeharjoituksia.

  • Hengitysharjoitukset – perustreeni
  • Hyväksyvä tietoinen läsnäolo, mindfulness
  • Fyysiset harjoitteet – asentoharjoittelu läsnäolon ja hengityksen tukena

Monet meistä kokevat, että meillä on ikäviä tai vähemmän rakentavia keinoja ajatella itsestämme, ympäröivästä maailmasta ja joskus myös muista ihmisistä. Muutos lähtee kuitenkin asioiden havaitsemisesta ja riittävän etäisyyden saamisesta – tästä syystä harjoittelu alkaa usein juuri ei-kiinnittyvän, hyväksyvän havainnoimisen harjoittelusta, ei siitä, että hankkisimme uusia “aseita” mahdottomaan taisteluumme omia ajatuksiamme vastaan. Jos huomaa olevansa köydenvedossa, joskus viisainta on vain pudottaa köysi.


  • Arvojen mukainen elämä

  • Suosittelemaani lisälukemista