Minusta

Hei! Olen laillistettu psykologi ja psykoterapeutti (kognitiivinen käyttäytymisterapia) pk-seudulta. Päivätyössäni toimin työterveyspsykologina, painopisteinä esimiesyhteistyö sekä neuvonta ja ohjaus. Olen tehnyt paljon yhteistyötä etenkin opetusalalla ja varhaiskasvatuksessa toimivien henkilöiden kanssa.

Työskentelyotteestani

Painotan kaikessa työssäni psykofyysistä ja kontekstuaalista, ihmisen kokonaisvaltaisesti huomioivaa lähestymistapaa. Työskentelyotteeni on aktiivinen ja valmentava. Minut koetaan usein avoimena ja lämpimänä, mutta samalla olen myös varsin tasa-arvoinen ja suora. Työskentely kanssani ei siis ole “kuunteluterapiaa”, vaan fokus on aktiivisesti muutostarpeissa ja konkreettisessa työskentelyssä kohti itsen näköistä ja tuntuista elämää, askel kerrallaan. Vastaanotollani on ensisijaisesti tavattavissa ihminen ja kanssakulkija, jonka kanssa peilata oman tilanteen solmukohtia sekä kokeilla uusia tapoja toimia.

Mistä tulen?

Olen vuosien aikana saanut suuren kunnian työskennellä monenlaisten ihmisten, aiheiden, ilmiöiden ja elämäntarinoiden parissa. Toimin muutamia vuosia psykologina pk-seudun korkeakouluissa tehden yhteistyötä niin eri-ikäisten oppijoiden kuin henkilöstönkin kanssa, ja tätä ennen keskityin mieliala- ja terveyskäyttäytymistutkimukseen Jyväskylän yliopistossa, työstäen lyhytterapeuttisia menetelmiä ja hyvinvoinnin digitaalisia työvälineitä, kuten internet-pohjaista Hyvän elämän kompassi -verkkointerventiota sekä monelle jo tuttua Oivamieli-ohjelmaa.

Olen valtavan innostunut ja kiinnostunut alastani, sen ilmiöistä ja ihmisten kohtaamisesta. Työlleni vastapainona harjoitan päivittäin joogaa, jonka syvää, jalat maahan palauttavaa viisautta pyrin tuomaan myös asiakkaiteni tueksi. Oman kehon viisauden (ja joskus myös järjettömyyden) kuunteleminen on jokapäiväisen elämäni keskeinen ankkuri.

Kaiken toimintani pohjalla on vuosien asiakastyöskentelystä saamani kokemus, näyttöön perustuva tieteellinen tutkimus, ja myös oma elämänpolkuni. On helpompi asettua muiden tueksi, kun on aitoa, omakohtaista kokemusta todellisesta kärsimyksestä. Se tekee elämän suuruuden edessä valtavan nöyräksi, mutta myös kiitolliseksi siitä, että saan nyt tehdä juuri tätä työtä.

Tervetuloa. ❤

Julkaisujani:

kirja1 Hyvää elämää & Tietoista painonhallintaa
Tietoisuustaidot ja joustavuus muutosten tukena. Työkirja
Lappalainen Raimo, Lappalainen Päivi, Granlund Anna
SKT Oy, 2015.
http://skttampere.com/kirjakauppa/
act ACT Internet-based vs face-to-face?
A randomized controlled trial of two ways to deliver Acceptance and Commitment Therapy for depressive symptoms
Behaviour Research and Therapy
Volume 61, October 2014, Pages 43–54
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0005796714001090

Peruskoulutus

  • Psykologian maisteri (PsM), laillistettu psykologi

Lisäpätevyydet

  • Psykoterapeutti, kognitiivinen käyttäytymisterapia / Tampereen yliopisto
  • Työterveyshuollon pätevöittävä koulutus, työterveyspsykologi / Työterveyslaitos

Joitakin käymiäni muita lisäkoulutuksia ja seminaareja

  • Mindfulness Based Stress Reduction MBSR CFM® peruskoulutus / CFM
  • Firstbeat-hyvinvointianalyysi / Firstbeat
  • The Evidence-Base of Psychotherapy / Lars-Göran Öst, Tampereen yliopisto
  • Integratiivinen työote psykoterapiassa ja mielenterveystyössä / IPY ry
  • Syömishäiriöiden psykoterapia integratiivisesta näkökulmasta / IPY ry
  • Painon ja mielen psykologia: ravitsemuspsykologia ja terveyden edistäminen / SKTT